A téli esküvő egyedinek és különlegesnek mondható, mert olyan varázslatos dolgokat lophatunk be az esemény fotózásába, a szertartást követő lagziba, amit máskor nem tehetnénk meg. Azoknak a merész vállalkozóknak, akik a téli zimankóban mondják ki a boldogító igent, gyűjtöttünk össze néhány tanácsot, hogy semmin se „csússzon el” az esküvő.

  1. Télen nagy gondot kell fordítani az autódekorációra, ugyanis a virágok könnyen elfagyhatnak, lekonyulhatnak a hidegben. Ezért célszerű olyan virágokat választani, melyek jobban bírják a hideget, netán a havat vagy az esőt.
  2.  A vőlegény és az ara ruhatárát ki kell egészíteni melegebb holmikkal is, gondolunk itt arra, hogy legyen megfelelő kabát, parka vagy kesztyű. A menyasszonyi ruha lehetőség szerint ne legyen túl hosszú, azaz ne húzzuk a földön, mert hogy néz ki egy „koszos menyasszony”!?
  3. Fontos, hogy az ifjú pár cipőjének talpára tegyünk csúszásgátlót, nehogy a jeges úton elcsússzon valamelyikük, és kezét-lábát törje.
  4. Ebben az időszakban a szeszélyes időjárással is számolni kell, ugyanis bármelyik pillanatban eleredhet az eső, vagy szakadhat a hó. Így megelőzhetjük azt, hogy a menyasszonynak tönkremenjen a frizurája, és elázzon a ruhája.
  5. A násznép vonulását egyik helyről a másikra lehetőleg rövidre tervezzük, hiszen a hidegben mindenki teljesen átfagyna a hosszú úton.
  6. A lakodalom helyszínén érdemes olyan helyiséget kialakítani, ahol a kabátokat gond nélkül el lehet helyezni. Ez azért fontos, mert egyébként mindenki csak rakosgatná egyik helyről a másikra. Esetleg a szék háttámláját „díszítené”, amely kényelmetlen. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb kabátok a földet súrolnák.
  7. Figyeljünk oda a terem fűtésére is, mert a szélsőséges megoldás sem előnyös. A túlzott melegben könnyebben kitikkad a násznép, a túlzott hidegben pedig nem marad egy talpalatnyi hely sem a táncparketten, ugyanis mindenki a tánccal próbálja felmelegíteni magát.
  8. A tánc hevében ügyeljünk arra, hogy ha kimelegedtünk, akkor se válasszuk a hirtelen felfrissülést, ne menjünk ki a szabadba, mert az többet ártana, mint használna.
  9. Ilyenkor a gyerekek is több figyelmet igényelnek! Visszafogni nem lehet őket a játszadozásban, ugyanis óhatatlanul ki-be rohangálnak a teremből, de azt azért megtehetjük, hogy kabát nélkül nem engedjük őket a hidegbe
  10. Egy téli esküvőn nincs szükség sok hideg italra, így az üdítők hőmérsékletére fokozottan ügyeljünk, illetve az itallapot kiegészíthetjük forró italokkal, mint például a forralt borral, vagy a különböző ízesítésű teákkal.
Válassz valutát
RON Román lej